«Ақсақалдар сайтының» ұйымдастыру алқасы:
Аты жөні Статус Лауазымы Э-почта Телефон
Алдамжаров Ғазиз Қоғам қайраткері, саясаткер Алқа төрағасы
Дүйсембі Болат Қоғам қайраткері, ақын, публицист Алқа төрағасының орынбасары
Қойшыбаев Бейбіт Қоғам қайраткері, ғалым-жазушы Алқа төрағасының орынбасары
Бәкірұлы Әбдірашит Қоғам қайраткері, философ-публицист Алқа мүшесі
Аңсатов Сәдуақас Саясаттанушы Алқа мүшесі
Шаяхмет Ақылбек Ақын, Халықаралық шығармашылық Академиясының академигі Алқа мүшесі
Арман Қани Ақын, Қазақстанның еңбек сіңірген қайраткері, Халықаралық «Алаш» сыйлығының иегері Алқа мүшесі


Тақырыбы   
Э-почта   
Пікіріңіз   
   
Жарнама
Денсаулық – зор байлық
Денсаулық – зор байлық
Дайындаған: 3 апта бұрын

Пайдалы кеңес

     Кейбір адамдар, әсіресе егде тартқандар түнгі уақытта дұрыс ұйқтай алмай жиі оянып, мазалары кетеді. Ұйқы денсаулықты сақтауға пайдасы зор. Түнгі ұйқының бұзылуы көбінесе жүйке (нервы) жүйесінің жұмысында ақаулық пайда болуына байланысты. Сондықтан, адам кейде ұсақ-түйек нәрселерге қатысты сәтсіздіктерге ашу шақырып ренжуден аулақ болуды үйренуі керек. Ондай жағдайлар туындағанда өзін бір қалыпта ұстап, болған жағдайға іштей баға  беріп, көңілді басқа жағымды нәрселерге аударуды үйрену адамның мінезін шыңдап, мәдениетін көтереді. Түнгі ұйқы бұзылғанда пайдаланатын халық емшілерінің бір емі:

      – Лимон шырынының 1 стақанына 2 қалайы қасық бал және 300 грам жаңғақтың ұнтақталған дәнін қосып, жақсылап араластырады. Дайын болған қоспаны тоңазытқышта сақтау керек. Күнделікті, кешке жатар алдында                          1 қалайы қасықтан жеп отыру қажет.

                        *

 

      Шығыс халық емшілерінің адам ғұмырының ұзақ болуына әсері бар, және  атерсклероз, обыр (рак), қалқанша бездің (шитовидной железы) кейбір науқастарын емдеуге пайдаланатын емдердің бірі:

      – Тығыны жақсы жабылатын 0,5 литрлік шөлмектің  1/3 дей сиымдылық көлеміне жаңғақтың ішіндегі дәнін бөліп тұратын қабыршақты (перегородки) ұсақтап салып , үстіне шөлмек толғанша таза арақ, не болмаса медицина спиртын суға араластырып құюып тығындайды. Содан кейін салқын, қараңғы жерде 2 аптадай сақтау қажет. Дайsн болған тұнбаны жақсылап сүзіп, күнделікті 3 уақыт ас ішер алдында 20 минут бұрын 1 шәй қасықтан ішіп отырады. Емді ішу мерзімі 1 ай. 

 

Сайхыман  

 

Aqsaqaldar.kz

 

0 ПІКІРЛЕР
AQSAQALDAR.KZ сайтындағы жаңалықтарға өз ой пікіріңізді жазғаныңызға рахмет.
Cіздің жарнамаңыз орналасады.
  • Соңғы жаңалық
  • Ең көп оқылғаны