«Ақсақалдар сайтының» ұйымдастыру алқасы:
Аты жөні Статус Лауазымы Э-почта Телефон
Алдамжаров Ғазиз Қоғам қайраткері, саясаткер Алқа төрағасы
Дүйсембі Болат Қоғам қайраткері, ақын, публицист Алқа төрағасының орынбасары
Қойшыбаев Бейбіт Қоғам қайраткері, ғалым-жазушы Алқа төрағасының орынбасары
Бәкірұлы Әбдірашит Қоғам қайраткері, философ-публицист Алқа мүшесі
Аңсатов Сәдуақас Саясаттанушы Алқа мүшесі
Шаяхмет Ақылбек Ақын, Халықаралық шығармашылық Академиясының академигі Алқа мүшесі
Арман Қани Ақын, Қазақстанның еңбек сіңірген қайраткері, Халықаралық «Алаш» сыйлығының иегері Алқа мүшесі


Тақырыбы   
Э-почта   
Пікіріңіз   
   
Жарнама

                                  *

        Сусамыр науқасымен ауыратын адамдар да қант мөлшерінің көтерлуі жиі болып тұрады. Кейбір адамдар, әсіресе жастар оған бас кезінде көп мән бере бермейді. Әр адам уақ – уақ ағзадағы қант мөлшерін тексертіп отырғандары жөн. Қант алғаш көтерілгенде бірден дәріге әуес болу зиян әкелетінін ұғу қажет.  Халық емінің қант деңгейін түсіруге жиі қолдануға болатын қарапайым және тиімді емін ұсынамыз:

      –  Күнделікті таңертең ашқарынға және кешкі жатар алдында ұнтақталған қорицаның 1 бір шәй қасығын 1стақан айранға (кефир) салып, жақсылап араластырып ішіп отыру қажет. Осылай 9 – 10 күн ішкен соң қанның деңгейін тексеріп керек. Содан кейін, күнделікті таңғы аста тамаққа қосып шәй қасықтың 1/3 мөлшеріндей корица ұнтағын жейтін тамаққа қосып жеп отыруды үйрену қажет. Бұл қант пен қан қысымының деңгейін бір қалыпта ұстап отыруға көмектеседі. Ол үшін дәрігерден кеңес алып, ас ішу диетасын қатаң сақтау қажет

Сайхыман

 

Aqsaqaldar.kz

 

 

 

" /> Денсаулық – зор байлық
Денсаулық – зор байлық
Дайындаған: 2 ай бұрын

Пайдалы кеңес

        Адамдарда тұз байланудан өкшеcінде пайда болатын сүйек (пяточный шпоры) көбінесе салмақтарының қалыптан артық болатындар мен жасы егде тарта бастағандарда жиі кездеседі. Бұл өкше сіңірлерінің сүйекке айналуы жүріп – тұруға қиындық әкеледі. Халық арасында осы науқасты әртүрлі өсімдіктер мен жануарлардың өтімен емдеу орын алған. Сіздердің назарларыңызғахалық емінің бір нұсқасын ұсынамыз:

       –  Бір уыс ұсақ картопты алып (100гр), қабығын аршымай жақсылап жуып үстіне бетін жауып тұратындай су құйып жанып тұрған отқа қойып пісіреді. Содан кейін суын төгіп тастап үстіне біраз керосин құйып езіп, қою ботқа (пюре) дайындайды. Содан соң аяқты жақсылап ыстық сумен жуып, жерге  ескі қабатталған шәлі, не болмаса бөкебай салып, үстіне жайылған салафанға дайындалған ыстық картоп ботқасын салады. Аяқты күйдіріп алмау үшін басында табанды картопқа ақырын тигізіп табанды ыстыққа үйретіп алады да, картоп суый бастаған сайын аяқты қаттырақ батыра басады. Қартоптың біраз ыстығы қайтып, табан шыдайтындай болғанда аяқты шәлімен (бөкебай) орап картоп әбден суығанша жылы жауып отырады. Одан кейін табанды жуып, аяққа суық ұстап қалмау үшін жылы шұлық кию керек. Емделу мерзімі 10 күн, содан соң табандағы сүйек кетпесе 1 ай дем алып емді қайталайды.

                                  *

        Сусамыр науқасымен ауыратын адамдар да қант мөлшерінің көтерлуі жиі болып тұрады. Кейбір адамдар, әсіресе жастар оған бас кезінде көп мән бере бермейді. Әр адам уақ – уақ ағзадағы қант мөлшерін тексертіп отырғандары жөн. Қант алғаш көтерілгенде бірден дәріге әуес болу зиян әкелетінін ұғу қажет.  Халық емінің қант деңгейін түсіруге жиі қолдануға болатын қарапайым және тиімді емін ұсынамыз:

      –  Күнделікті таңертең ашқарынға және кешкі жатар алдында ұнтақталған қорицаның 1 бір шәй қасығын 1стақан айранға (кефир) салып, жақсылап араластырып ішіп отыру қажет. Осылай 9 – 10 күн ішкен соң қанның деңгейін тексеріп керек. Содан кейін, күнделікті таңғы аста тамаққа қосып шәй қасықтың 1/3 мөлшеріндей корица ұнтағын жейтін тамаққа қосып жеп отыруды үйрену қажет. Бұл қант пен қан қысымының деңгейін бір қалыпта ұстап отыруға көмектеседі. Ол үшін дәрігерден кеңес алып, ас ішу диетасын қатаң сақтау қажет

Сайхыман

 

Aqsaqaldar.kz

 

 

 

0 ПІКІРЛЕР
AQSAQALDAR.KZ сайтындағы жаңалықтарға өз ой пікіріңізді жазғаныңызға рахмет.
Cіздің жарнамаңыз орналасады.
  • Соңғы жаңалық
  • Ең көп оқылғаны
Соңғы пікірлер