«Ақсақалдар сайтының» ұйымдастыру алқасы:
Аты жөні Статус Лауазымы Э-почта Телефон
Алдамжаров Ғазиз Қоғам қайраткері, саясаткер Алқа төрағасы
Дүйсембі Болат Қоғам қайраткері, ақын, публицист Алқа төрағасының орынбасары
Қойшыбаев Бейбіт Қоғам қайраткері, ғалым-жазушы Алқа төрағасының орынбасары
Бәкірұлы Әбдірашит Қоғам қайраткері, философ-публицист Алқа мүшесі
Аңсатов Сәдуақас Саясаттанушы Алқа мүшесі
Шаяхмет Ақылбек Ақын, Халықаралық шығармашылық Академиясының академигі Алқа мүшесі
Арман Қани Ақын, Қазақстанның еңбек сіңірген қайраткері, Халықаралық «Алаш» сыйлығының иегері Алқа мүшесі


Тақырыбы   
Э-почта   
Пікіріңіз   
   
Жарнама
Денсаулық – зор байлық
Денсаулық – зор байлық
Дайындаған: 4 ай бұрын

Пайдалы кеңес

       Бүйрек пен қуықта тас, құмның пайда болуынан сақтану үшін және дәрет жүретін жүйенің жұмысын жақсартуға өте пайдалы алманың қабығынан дайындалған шәйді жиі ішуді әдетке айландыру керек. Алманың құрт, дақ түспеген қабығын аршып,  күн көзі түспейтін жерде кептіріп, келіге түйіп не болмаса кофе тартатын диірменге тартып ұнақтайды. Ұнтақты құрғақ жерде беті жабылатын әйнек ыдысқа салып сақтайды.

Алма шәйін дайындап ішу:

      – Күнделікті 3 уақыт, ас ішер алдында 15 минут бұрын алма қабығының 1 – 1 шәй қасық ұнтағына 200 гр. қайнаған ыстық су құйып 20 минут тұндырып дайындалған шәйді аз – аздап ұрттап асықпай ішіп отырады.

Бұл шәй бүйректің жаақсы жұмыс істеуі мен қуық ауруынан сақтануға пайдалы.

 

                                 *

 

         Кейбір адамдарды, көбінесе егде жасқа келгендерде күннің суығында сыртқа шықса көздерінен үнемі жас ағуы мазалайды. Осындай жағдайға ұшыраған адамдарға үй жағдайында өте қарапайым және қолжетімді емдеуге болатын халық емінің бірін  ұсынамыз:

    –  Ботқа (каша) дайындауға азық – түлік дүкенінен сатып алатын шикі тарының (пшено) 2 қалайы қасығын 1 литр ыстық қайнап тұрған салып 6 – 7 минут қайнатады. Содан кейін, оны сүзіп, суытып сұйық қайнатпаны таза, беті жабылатын ыдыста сақтайды. Күнделікті, кешкі ұйықтар алдында жылытқан қайнатпамен көзді жуып, артынан сол қайнатпаға малынған шүберекті көзге басып үстін жылы жауып біраз жатады. Осылай күз, қыс және кеқтем кезінде емделу мерзімі 2 апта. Кейбір адамдар бір емделгеннен жазылып кетеді.

Есте сақтау: Шикі тары басқадай қоспалар қосылмаған , не басқадай өңдеуден өтпеген табиғи таза, тек қабығынан аршылған болуы қажет.

Сайхыман

 

Aqsaqaldar.kz

 

 

0 ПІКІРЛЕР
AQSAQALDAR.KZ сайтындағы жаңалықтарға өз ой пікіріңізді жазғаныңызға рахмет.
Cіздің жарнамаңыз орналасады.
  • Соңғы жаңалық
  • Ең көп оқылғаны
Соңғы пікірлер