«Ақсақалдар сайтының» ұйымдастыру алқасы:
Аты жөні Статус Лауазымы Э-почта Телефон
Алдамжаров Ғазиз Қоғам қайраткері, саясаткер Алқа төрағасы
Дүйсембі Болат Қоғам қайраткері, ақын, публицист Алқа төрағасының орынбасары
Қойшыбаев Бейбіт Қоғам қайраткері, ғалым-жазушы Алқа төрағасының орынбасары
Бәкірұлы Әбдірашит Қоғам қайраткері, философ-публицист Алқа мүшесі
Аңсатов Сәдуақас Саясаттанушы Алқа мүшесі
Шаяхмет Ақылбек Ақын, Халықаралық шығармашылық Академиясының академигі Алқа мүшесі
Арман Қани Ақын, Қазақстанның еңбек сіңірген қайраткері, Халықаралық «Алаш» сыйлығының иегері Алқа мүшесі


Тақырыбы   
Э-почта   
Пікіріңіз   
   
Жарнама
Денсаулық – зор байлық
Денсаулық – зор байлық
Дайындаған: 1 ай бұрын

Пайдалы кеңес

        Шығыс халқының ертеден адам бойындағы жиналатын шлак, тұз, у затардан тазарту және қан мен қан тамырларын тазалап отыру үшін күнбағар (подсолнух) майын пайдаланған. Бұл адамның көп уақытын алмайтын, өте тиімді, арзан қол жетімді, зияны жоқ ем болып табылады.

       Емді пайдалану әдісі:

      –  Күнделікті таңғы ас ішер алдында 1 – 1.5 сағат (бұрын аш қарынға) 1 қалайы қасық күнбағар майын ауызға салып, соны 15 – 25 минут таңдаймен тәтті кәмпит сорғандай сорып ауыздың ішін шайқағандай кимылдар жасау  керек, бірақ ауыздағы сұйықтықты ішке жұтуға болмайды. Өйткені ауыздағы май сұйылып ауыз қантамырлары арқылы зиянды заттарды жинағандықтан, ол сұйықтық улы болады. Оны майды сору уақыты жеткенде түкіріп тастап, ауызды бірнеше қайтара таза сумен шаю қажет. Майды таңдаймен сору үшін тілдің ұшын жиі таңдайға қарай терең жеткізіп отыру қанның тазаруын күшейтеді.

 

                                        *

    Біздің халқымыздың: «Асыл тастан, ақыл жастан, ауру астан,» – деген сөзінің мағынасына терең үңілсек, асты артық ішу ауруға әкеледі, ал қанағатпен аз ішіп үйренсе ол денсаулықты арттырады. Өйткені адамдар көректенетін, яғни тамаққа пайдаланатын барлық заттарда адамды емдейтін қасиет болады. Шығыс емдері көбінесе адамдар тағамға пайдаланатын затармен емденуге үйретеді.  Мысалға, солардың бірі:

   –  Өзіміз көп көңіл аудара бермейтін домалақ бұршақты (горох) жас кезінде, кепкен болcа суға салып жібіген соң шикідей 3 – 4 домалақ дәнін жақсылап шайнап, жұтып отырса, асты тойып ішкен соң асқазаннан ауызға жиі келіп мазалайтын ащы запыран тыйылады. Осыла бір аптадай бұршақты шайнап жұтқан соң бұл науқастан тез айығуға болады. 

      Сонымен қатар, домалақ бұршақтың тағы бір емдік қасиеті үнемі уақ – уақ күніне домалақ бұршақтың 5 – 6 ын 4 уақыт жұтып, соңынан су ішіп отырса қан тамырларының тазарып, мидың жұмыс істеуінің жақсаруына, бас аруынан айығуға және ұмытшақтықтан сақтануға көмектеседі.

Сайхыман

 

Aqsaqaldar.kz

 

     

 

0 ПІКІРЛЕР
AQSAQALDAR.KZ сайтындағы жаңалықтарға өз ой пікіріңізді жазғаныңызға рахмет.
Cіздің жарнамаңыз орналасады.
  • Соңғы жаңалық
  • Ең көп оқылғаны
Соңғы пікірлер