«Ақсақалдар сайтының» ұйымдастыру алқасы:
Аты жөні Статус Лауазымы Э-почта Телефон
Алдамжаров Ғазиз Қоғам қайраткері, саясаткер Алқа төрағасы
Дүйсембі Болат Қоғам қайраткері, ақын, публицист Алқа төрағасының орынбасары
Қойшыбаев Бейбіт Қоғам қайраткері, ғалым-жазушы Алқа төрағасының орынбасары
Бәкірұлы Әбдірашит Қоғам қайраткері, философ-публицист Алқа мүшесі
Аңсатов Сәдуақас Саясаттанушы Алқа мүшесі
Шаяхмет Ақылбек Ақын, Халықаралық шығармашылық Академиясының академигі Алқа мүшесі
Арман Қани Ақын, Қазақстанның еңбек сіңірген қайраткері, Халықаралық «Алаш» сыйлығының иегері Алқа мүшесі


Тақырыбы   
Э-почта   
Пікіріңіз   
   
Жарнама
Денсаулық – зор байлық
Денсаулық – зор байлық
Дайындаған: 2 ай бұрын

Пайдалы кеңес

      Тері ауруларының бір түрі экзема науқасына көбінесе тіршілікте тазалық гигиенасын сақтаумен байланысты. Сонымен қатар, оның пайда болуына тұқым қуалауы, кәсіпкерлік (професиональный) химия заттарымен байланысты жұмыспен айналысуы және тіршілікте басқадай да себептерге де байланысты болатыны. Экзема адамдардан бір біріне жұғатын аурулар қатарына жатпайды. Шығыс емшілері экзема науқасынан емдеудің көптеген сырларын білген. Соның бірі:

      –  Жаңа дайындалған жарты кесе (үлкен емес) үй кілегейіне шырпының басындағы күкүрттің мөлшеріндей тотияйынды (медный купарос) салып, бетін жауып 1 тәулік жылы жерде сақтайды. Содан кейін оны жақсылап араластырып қақпағы бар әйнек ыдысқа салып ұстайды. Осы қоспаны терідегі ауырған жерге жағу қажет.

                                *

 

      Адамның денсаулығы организмдегі жиналатын тұздар мен қалдықтардан тазарып отыруға байланысты. Олар негізінен адамдардың ішкен тағамдары мен ауырғанда қабылдаған дәрі – дәрмектерден жиналатын қалдықтардың ішекте, қантамырлары мен буындарда пайда болатындыдығын есте сақтау қажет. Сондықтан, ас ішудің негізгі мәдениеті қананғатықты сақтау. Яғни, асты талғап және уақсыз уақытта артық ішпеуді әдетке айландыру керек. Жылына екі рет көктем мен күз уағында организмді қалдықтар мен тұздан тазалауды үйрену қажет. Аюқұлақ (толокнянка) жөбінен дайындалған тұнба ішу керек:

    –  Аюқұлақ шөбінің 1 қалайы қасығына 1 стақан сақырлап қайнап тұрған ыстық су құйып термоста 2 cағат ұстап тұндырады. Содан кейін сүзіп тұнбаға стақанды толы болу үшін қайнаған су қосады.   Осы толы стақан тұнбаны асықпай аздап ұрттап ішіп бітіреді. Бұл бір тәулікке арналған нормасы. Тазару үшін ішу мерзімі 12 тәулік. Тұнбаны 2 аптадан артық ішуге болмайды. Осылай жылына 2 рет көктем мен күз айнда тұнбаны ішу керек.

Сайхыман

Aqsaqaldar.kz

 

 

0 ПІКІРЛЕР
AQSAQALDAR.KZ сайтындағы жаңалықтарға өз ой пікіріңізді жазғаныңызға рахмет.
Cіздің жарнамаңыз орналасады.
  • Соңғы жаңалық
  • Ең көп оқылғаны
Соңғы пікірлер