«Ақсақалдар сайтының» ұйымдастыру алқасы:
Аты жөні Статус Лауазымы Э-почта Телефон
Алдамжаров Ғазиз Қоғам қайраткері, саясаткер Алқа төрағасы
Дүйсембі Болат Қоғам қайраткері, ақын, публицист Алқа төрағасының орынбасары
Қойшыбаев Бейбіт Қоғам қайраткері, ғалым-жазушы Алқа төрағасының орынбасары
Бәкірұлы Әбдірашит Қоғам қайраткері, философ-публицист Алқа мүшесі
Аңсатов Сәдуақас Саясаттанушы Алқа мүшесі
Шаяхмет Ақылбек Ақын, Халықаралық шығармашылық Академиясының академигі Алқа мүшесі
Арман Қани Ақын, Қазақстанның еңбек сіңірген қайраткері, Халықаралық «Алаш» сыйлығының иегері Алқа мүшесі


Тақырыбы   
Э-почта   
Пікіріңіз   
   
Жарнама
Денсаулық – зор байлық
Денсаулық – зор байлық
Дайындаған: 2 ай бұрын

                               Пайдалы  кеңес

   –   Ас қорыту жүйесі дұрыс жұмыс істемей адамның асқа тәбәті болмай қиналған жағдайда ұнтақталған қызыл бұрыштың (жгучего красного перца) ½ шәй қасығына 2 литр қайнап тұрған ыстық су құйып, әбден салқындағанша тұндырады. Содан кейін оны бетін жабатын ыдысқа құйып салқын жерде ұстап, тамақ ішер алдында 20 – 30 минуттай бұрын 1 шәй қасықтан ішіп отырады. Бұл, адамның ас қорыту жүйесін қалпына келтіріп, асқа  деген тәбәтін ашады. Қабылдау мерзімі дайындалған тұнбаны ішіп бітіру.

 

  –   Буындар сырқырап мазалағанда қырыққабаттың (капуста) үстіңгі 2 – 3 қабат қабығын алып қол күймейтін ыстық суға бір матырып алып, оқтаумен, не болмаса ағаш балғамен соғып жұмсартып буын ауырып тұрған жерді орап тастайды. Үстін жылы нәрсемен орап жату қажет.                                                      Егер, қол астыңызда қырыққабат болмай қалса, 1 орташа пияздың нәрін еттартқышқа (мясорупка) тартып алып, оған бір лимонның сығылған (дәнсіз) нәрін  және 100гр. ара балын қосып жақсылап араластырады. Содан кейін дайын болған быламықты таза дәкеге салып ауырып тұрған жерге тартып үстін жылы орап тастайды.

 

  –   Ұшық (герпес) шығып мазалағанда  оны тез кетірудің жолы 1 парақ ақ  (А4) қағаздың жартысын алып ұсақтап кесеге салып, үстіне кеседегі қағаздың жануына мүмкіндік беретіндей шетін ашық қалдырып құм тәрелкемен жабады да, қағазды тұтатып жағады. Кесенің ішіндегі қағаз әбден жанып болған соң, тарелке мен кесеге жұққан қағаз майы мен түтіннің ысын саусақпен сүртіп алып  ұшық шыққан жерге басады.

 

Aqsaqaldar.kz

 

 

 

 

 

 

 

0 ПІКІРЛЕР
AQSAQALDAR.KZ сайтындағы жаңалықтарға өз ой пікіріңізді жазғаныңызға рахмет.
Cіздің жарнамаңыз орналасады.
  • Соңғы жаңалық
  • Ең көп оқылғаны
Соңғы пікірлер